Прокуратурата започна проверка в КФН

Причината е случилото се със застрахователя Олимпик

13:08, 20 Август, 2018 0 коментара

Прокуратурата започна проверка на дейността на Комисията за финансов надзор (КФН), във връзка с фалиралата неотдавна застрахователна компания „Олимпик“. Това съобщи финансовият сайт Parite.info.

Проверката е разпоредена лично от главния прокурор Сотир Цацаров. Тя ще се извършва от Върховната касационна прокуратура, съвместно с Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

Фокус на проверката ще бъде работата на Ралица Агайн-Гури, зам. - председател на регулаторния орган и ръководител на ууправление "Застрахователен надзор" в него, чиито подопечен ресор е застраховането. Представителите на държавното обвинение ще проверяват как тя е надзиравала работата на българския клон на фалиралото дружество.

Междувременно стана ясно, че правителството е поискало оставката на Ралица Агайн - Гури от ръководния пост в КФН. Самата тя от своя страна заяви, че случилото се с "Олимпик" е заради европейските правила за отворен пазар, които позволяват на компания от една страна - членка на ЕС да работи в други държави от Общността.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA