Пожар избухна в склад в Промишлената зона на Варна

На мястото на инцидента се разпалват нови огнища

15:08, 11 Август, 2011 0 коментара

Голям пожар се е разразил в Западната промишлена зона на Варна през тази нощ, съобщава агенция Фокус. Огънят е бил загасен около 01:30 часа от екипите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, като в акцията са се включили пожарникари от Варна, Добрич, Провадия и Шумен.

По последна информация силният вятър този следобед във Варна разпалва нови огнища на мястото на инцидента от последната нощ в Западната промишлена зона. Четири екипа ликвидират новите огнища. Огледът на произшествието ще започне, когато огънят бъде потушен.

Първоначалният сигнал за инцидента е бил подаден в 22:30 часа снощи. Пожарът е пламнал в склад, в който е имало материали и готова продукция. На мястото на инцидента са пристигнали собствениците и наемателите на изгорелите помещения, където са се съхранявали продукти на различни фирми – алуминиева и пластмасова дограма и варели с масло. Огънят се е разпространил на площ от около 2 декара. Наложило се ВиК Варна да увеличи мощността на водата. През нощта дружеството е осигурило водоноски, които да спомогнат за потушаването на пламъците. Изпратени са били и екипи, които да направят измервания на въздуха.

Продължава работата на полицията по случая за установяване на причините довели до избухването на пожара.
 

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA