Поне 2,2 млрд. долара ще струва земетресението в Турция

По последни данни броят на загиналите е 481, а на ранените – 1 650

09:10, 27 Октомври, 2011 0 коментара

След силното земетресение в Югоизточна Турция от 23 октомври, на страната ще бъдат необходими най-малко 2,2 млрд. за възстановяване на инфраструктурата, съобщава ИТАР-ТАСС, цитирана от Novini.bg.

В засегнатите райони трябва да бъдат изградени приблизително 80 000 сгради с обща застроена площ 6 млн. кв. м. Смята се, че за строителството на 500 апартамента ще бъдат нужни около 20 млн.

Над 20 000 души са останали без покрив над главата след земетресението в неделя.
Турските власти предлагат да настанят останалите без дом хора в жилищни сгради в съседни провинции, докато не приключи строителството във Ван. Предлага се хората да се преместят в Истанбул или Измир. Хиляди обаче прекараха четвърта нощ в сняг и студ, съобщи Би Би Си.

По последни данни броят на загиналите в земетресението е 481, а на ранените – 1 650. Трусът е засегнал общо 600 000 души.

Турските медии призовават да се окаже помощ на засегнатите от бедствието. По всички турски телевизии и радиостанции се излъчват специални програми за набиране на средства за пострадалите райони. До момента са събрани над 60 млн. долара.

Яна Вичева
Още от Земетресението в Турция:

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA