Пазарът на оценяване на имоти и недвижимо имущество отчита ръст

Услугите на оценителите са от особена важност при инвестиционни проекти

19:04, 18 Април, 2016 0 коментара

Постепенното излизане от кризата и нарастващият брой сделки на пазара на недвижими имоти, както и на този на сливания и придобивания през последните месеци се отразява позитивно и на сегмента на оценяване на имоти, предприятия и други активи, споделят представители на бранша.

Повишаващото се търсене на недвижими имоти както при жилищата, така и при търговските площи, логистичните площи и офисите увеличава търсенето на услуги за експертна оценка на имот.

Услугите на оценителите са от особена важност също при инвестиционни проекти, придобиване на предприятия, приватизация или концесия, както и при някои други особени случаи като ликвидация или конфискация. Във всички тези случаи е на лице нуждата от експертна оценка на имот, недвижимо имущество или други активи.

Според представители на консултантската къща Амрита ООД, освен компаниите и държавните институции, все по-често услугите на професионални оценители търсят и частни лица – най-вече при закупуване на жилище, ипотека или при делба. Компанията е лидер в сегмента на оценката на имоти и недвижимо имущество. Подробна информация за дейността й има на адрес Аmrita.bg.

Според представители на консултантската къща, оценителската дейност ще става все по-важна през следващите години, тъй като се очаква ръст в пазара на недвижими имоти, както и появата на редица нови проекти в тази област у нас. Не на последно място в редица икономически сегменти предстои засилване на консолидацията, което също ще допринесе за засиленото търсене на услугите на експерти – оценители.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA