Откриха БУЛСТРАД АРЕНА в Русе

Градът ще бъде европейска столица на годината

07:07, 24 Юли, 2015 0 коментара

Със забавления, игри, музика и над 40 участника на три сцени се откри най-модерното, функционално и бизнес ориентирано съоръжение за международни, национални и регионални спортни и развлекателни събития в България.

Голямата новина, че Русе е избран за Европейска столица на спорта през 2016 г.  съобщи за първи път от сцената кметът на града Пламен Стоилов и изчете официалното писмо от Джан Франческо Лопатели. БУЛСТРАД АРЕНА откри с тържествено изпълнение на химна на република България от Тереза Тодорова, която изправи на крака и развълнува публиката. Русенският митрополит Наум освети залата.

„Най-накрая Русе получи своята мечта“ - обяви от сцената в емоционалната си реч Пламен Бобоков, основен инвеститор. Той благодари поименно на всички над 20 личности, които в последните години застанаха зад проекта. „БУЛСТРАД АРЕНА е победа за нас, победа за Русе, победа за България, победа на вярата, на постоянството и упорството. Ние изградихме третия мост на Дунава“ - изрече г-н. Бобоков и връчи почетния знак на БУЛСТРАД АРЕНА с автор Надя Розева Грийн на министър председателя на Република България Бойко Борисов, главния изпълнителен директор на застрахователна компания БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРАНС ГРУП – Румен Янчев, министрите на младежда и спорта  и регионалното развитие и благоустройството Красен Кралев и Лиляна Павлова и министъра на спорта на Румъния Габриела Сабо.

Откровени и вълнуващи обръщения към публиката отправиха също кметът на Русе Пламен Стоилов, министрите Красен Кралев и Лиляна Павлова и колегата им от Румъния – министър на спорта Габриела Сабо.
Премиерът Бойко Борисов заяви, че благодарение на новата зала, Русе ще си възвърне статута на международен център на музикални и спортни изяви.

Тържественото прерязване на лента на фона на химна на Европа беше поверено в ръцете на г-н. Бойко Борисов, кмета на Русе Пламен Стоилов, главния инвеститор Пламен Бобоков, кръстника на залата Румен Янчев и мениджърите на БУЛСТРАД АРЕНА Борислав Велков и Иван Драндийски.

Веднага след приключване на официалната церемония официалните лица се отправиха на специална разходка из залата. В същото време публиката се разсмя на шегите на Димитър Туджаров – Шкумбата, който зарадва русенци и с множество награди - билети за бъдещи събития в БУЛСТРАД АРЕНА.

Празникът за русенци започна още в ранния следобед. Въпреки жегите пред  БУЛСТРАД АРЕНА забавленията на две сцени включваха DJ парти, баскетболни уроци, забивки и демонстрационни мачове от различните тимове на Дунав Русе, футболното шоу „Човекоджага“, изпълнения на вокална група „Слънце‘‘ и забавните приказки на  Ники Станоев, които оживяха нарисувани на живо пред посетителите.

Разбира се, короната в откриването беше концертът на примата Лили Иванова, която развълнува до сълзи всички присъстващи с изключителните си изпъления на най-големите си хитове.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA