Откриха Арена Армеец София

Спонсорството на ЗАД Армеец съвпада с петнадесетата годишнина на компанията

09:08, 02 Август, 2011 0 коментара

На тържествена церемония в събота беше открита спортната зала Арена Армеец София, чиито генерален спонсор е ЗАД Армеец. На събитието присъстваха премиерът Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. Откриването на залата събра около 12 хиляди зрители.

На 20 юли беше подписан договорът за генерално спонсорство на съоръжението в присъствието на министър Нейков, Йорданка Фандъкова и представителите на топ мениджмънта на ЗАД Армеец – Румен Георгиев, изпълнителен директор и председател на УС и Цветанка Крумова, изпълнителен директор и член на УС на дружеството. В последствие беше официално обявено и името на залата – Арена Армеец София.

За Армеец партньорството по този проект е изключително важно, защото съвпада с петнадесетата годишнина от основаването на компанията, а наименованието на залата има и емоционална стойност – предвид факта, че съществува историческа връзка с мястото, на което е изградена, обясняват от застрахователното дружество.

Новата зала е напълно завършена след година и осем месеца работа. Капацитетът на съоръжението е 12 хил. души за спорт и 18 хил. души за концерти. Залата дава нови възможности на страната по отношение организацията на спортни събития от висок ранг. Вече е получено домакинство на едно от най-големите състезания в световния женски тенис – Турнира на шампионките на WTA, както и за финалите на световната лига по волейбол през 2012 г. и световната купа по художествена гимнастика.
 

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA