От тук започва пътят към иновациите

Вижте 5 уреда, които са задължителни за оборудване на качествена и професионална лаборатория

12:03, 25 Март, 2019 0 коментара

Един от приоритетите, които стоят пред страната ни, е развитие на иновациите и технологичен прогрес. И въпреки че на европейско ниво сме все още догонваща държава, у нас има различни програми, които насърчават иновациите и подпомагат на бизнеса за развитие на иновационните си стратегии.

В основата на всяка иновация и нова технология обаче стоят редица проучвания, изпитания, часове на опити и тестове, за да се създаде определен продукт. А за всичко това са важни не само хората, но и условията, в които работят.

Ето защо днес инвестицията в качествена лабораторна апаратура и техника са от съществено значение за създаването  на иновативни продукти.

Вижте 5 уреда от лабораторната апаратура, които са задължителни за оборудване на качествена и професионална лаборатория.

Аналитична везна Kern ABJ 220-4NM, 220 g

Тя разполага с усъвършенствана технология за единично претегляне, която осигурява равномерно балансиращо поведение при температурни промени. Вътрешното калибриране се активира автоматично, ако температурните промени станат по-високи от 2 ° C. Нуждае се от кратко време за стабилизация, по-малко от 3 секунди при работа в лаборатория. Везната се отличава с устойчива конструкция, устойчивост на механични удари с умерена интензивност. Пластмасовият калъф и блюдото са от неръждаема стомана.

Прецизен рН метър Biobase TP512, -2 - 19.999 pH

Той предлага 3 различни режима на измерване: стандартен режим, режим на време и непрекъснат режим. рН-метъра работи с точност до 3 десетични знака, лесен е за използване и с приятен външен вид. Неизменна част от лабораторната апаратура, той е направен в съответствие с правилата на ДЛП и е оборудван с интелигентни функции. Има RS 232 интерфейс, който ви позволява да се свържете с компютър или принтер.

Клатачна машина vortex Biosan V-1 plus, 750 - 3000 RPM

Vortex V-1 Plus е устройство, предназначено за леко и интензивно смесване на тръби в тръба с ексцентричен механизъм, който може да се използва за различни операции: смесване на тъканни проби, суспендиране на клетъчни проби, смесване на химически проби, смесване на бактериални клетки и дрожди при промиване от хранителната среда, екстрахиране на метаболити и ензими от клетъчни и клетъчни култури и др. Уредът е неизменна част от лабораторната апаратура и може да се използва във всяка изследователска лаборатория по биотехнологии, микробиология и медицина.

Центрофуга за лаборатория Biobase BK-TLL5K, 5500 RPM

Лабораторната апаратура е нищо без центрофуга BK-TLL5K. Уредът предлага избор на RCF, бърза работа, автоматично разпознаване на ротора и  динамична спирачна система. Има 10 регулируеми процедури за скорост от нива 0 до 9 и 40 вида режими за автоматично дефиниране, LCD дисплей, позволяващ преглеждане на скорост, време, RPM / RCF преобразуване. Външната страна е направена от студено валцована стомана с прахово покритие. Въздушна циркулационна система помага за бързо възстановяване на температурата, а електронна заключваща капачка и система гарантират безопасност при блокиране.

Бинокуларен микроскоп B-292 Optika, 1000x

Задължителна част от лабораторната апаратура е бинокуларния микроскоп. Ергономично оформена рамка е с добра стабилност за гледане през пропускаща светлина. Увеличението е максимум 1000x. Уредът разполага със спирачен механизъм за предотвратяване на контакта между лещата и пробата. Копче за настройка регулира интензивността на регулирането на фокуса.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA