Осовбодиха и последния задържан за палежите в София

Според защитата на Юлиян Ковачки липсват очевидци, които да потвърдят, че той е виновен за палежите

16:12, 27 Декември, 2011 0 коментара

Софийският апелативен съд освободи от ареста поради липса на доказателства задържания на 15 декември за палежи на автомобили Юлиян Ковачки. Той е разследван като съпричастен към поредица палежи – на 22, 27, 28, 29, 30 ноември и на 2 декември в кварталите „Младост” и „Хаджи Димитър” в столицата, както и за запалването на приемна на районния инспектор на кв. „Младост” 2, предава агенция КРОСС.

Според защитата на Ковачки липсват очевидци, които категорично да го свързват с палежите. Обстоятелството, че той винаги е бил около подпалените автомобили не означава, че именото той е подпалил колите. Адвокатите твърдят и, че пиротехническата експертиза, която не дава еднозначен отговор как точно са подпалени колите - със запалка, кибрит или факла.

След тезата на адвокатите на Ковачки самата прокуратура категорично заяви, че жалбата на Ковачки да бъде пуснат на свобода е основателна и няма причина той да остане в ареста - нещо което по-рано реши СГС.

Не съм виновен, заяви пред съдиите Ковачки, който прие с усмивка факта, че апелативна прокуратура го оневинява.

С днешното решение на съда всички задържани във връзка с палежите в София вече са на свобода. По-рано бяха освободени Владислав Николов с прякор Куката, както и обвиненият за палежите в „Захарна фабрика" Радослав Стоянов.

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA