Осемте най-противоречиви коли в света за всички времена

Вижте кои са те

16:04, 13 Април, 2020 0 коментара

Когато купуват автомобил, повечето хора обръщат  повече внимание на техническите му характеристики, отколкото на външния вид. Разбира се, търсим кола, която да е здрава, издръжлива на условията, в които ще я караме, да не харчи много, да има части, които да бъдат лесно достъпни и за които може да намерим адекватна помощ по всяко време.
Няма да е новина, ако ви кажем, че няма автомобил, който да е 100% безпроблемен и че никога няма да ви създаде проблем. Точно затова в тези моменти може да се обърнете към SAuto.


В онлайн магазин за авточасти Sauto.bg. ще намерите изключително разнообразие от филтри, масло, амортисьори, съединители, кабели свещи, спирачни дискове, ангренажен ремък ролки, накладки, ремъци и други авточасти. Магазинът предлага висококачествени оригинални и алтернативни авточасти от водещи производители и на всички марки автомобили.

Когато и да имате проблем или нужда от определена част, от добавка или трябва да получите професионален и експертен съвет, просто се свържете с SAuto и ще намерите всичко, което ви е необходимо.
Но има и хора, за които външният вид на колата не означава абсолютно нищо и дори и най – грозно изглеждащият автомобил за тях е добро решение, когато става въпрос за здравина.

Вижте кои са най – грозните марки автомобили, които може да срещнете и които със сигурност няма да се превърнат в символ на красота и лукс.

1. AMC Gremlin и AMC Pacer

Когато American Motors Corporation пуснаха два модела автомобили - AMC Gremlin и AMC Pacer - те веднага привлякоха вниманието. Но не с техническите характеристики, а с отблъскващия си външен вид.

2. Астон Мартин Лагонда

Този автомобил може безопасно да се нарече неочакван експеримент, но той никога не се превърна в успешен. В крайна сметка, пускането на автомобил с толкова необичаен дизайн за марка, която се води експерт в спортните автомобили, беше най-малкото предизвикателство. Въпреки това, клиновидното тяло като въплъщение на популярната тогава концепция за „сгъната хартия“ се оказа провал. В допълнение, непълната електроника и редица други технически характеристики предизвикаха непопулярността на този модел у потребителите.

3. Буфори Женева

Дизайнерите обичат да се връщат към класиката, затова ретро стилът в автомобилите придоби значителна популярност. Такива опити обаче невинаги завършват с успех. Така се случи и с  азиатските конструктори на самолети - Буфори Женева. Автомобилът, въпреки значителните финансови инвестиции в производството си, със своя дизайн спечели място в списъка на най-несимпатичните автомобили, което трудно може да се счита за постижение.

4. Citroen Ami 6

Историята на този автомобил ясно доказва, че непретенциозният дизайн не винаги печели почитатели. Citroen Ami 6, въпреки че не предлагаше естетическото удоволствие, се оказа толкова популярен, че серията от два милиона автомобила се продаде доста бързо. Въпреки това, странният външен вид все пак изигра своята роля: извън Франция, продажбите на автомобили не вървяха особено.

5. Edsel Corsair

Edsel Corsair е смятан за един от най-грозните автомобили, правени някога. Всъщност сам по себе си не е особено грозен, с изключение на един недостатък - радиатор с толкова неприятна външност, че сравнението с тоалетната беше най-безобидното нещо. Затова не е изненадващо, че малцина се съгласяват да карат кола с такъв външен вид.

6. Lamborghini Veneno

В известен смисъл моделът Lamborghini Veneno повтори съдбата на Agon Martin Lagonda. Всъщност за най-популярната марка, която винаги е произвеждала елегантни автомобили с минималистичен дизайн, беше странно да пусне кола, с прекалено иновативни детайли. Следователно Lamborghini Veneno, чието производство е било посветено на съвпада със стогодишния юбилей на марката, доби печална известност като автомобила с доста специфичен външен вид.

7. Мансори

Честно казано, заслужава да се изясни, че не всички продукти на това тунинг студио са грозни. Въпреки това, понякога тяхната ексцентричност надделява и моделите, които влизат под тяхната марка, имат толкова специфичен дизайн, че не всеки иска да ги купи.

8. Маркос Мантис

Трудно е да се каже от какво са се ръководили дизайнерите на британската компания Marcos Engineering, когато измислят този автомобил. Но изглежда, че те са били вдъхновени от отделни примери за детско творчество. Интересното е, че производителят не се е поучил от грешките си: две десетилетия по-късно е пуснат друг модел Marcos Mantis, чийто дизайн е почти същият.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA