Обсъдиха ИТ за застраховането на форум в Барселона

Българска компания представи свое решение за издаване на електронни полици

17:09, 28 Септември, 2011 0 коментара

През миналата седмица в Барселона се проведе „3-ти годишен форум за стратегии в разпространението на застрахователни услуги” (3rd Annual Insurance Distribution Strategies Forum). Събитието събира водещи застрахователни компании за дискусии във връзка с най-успешните и иновативни решения за разпространение на съвременните застрахователни продукти.

“Конкурентния успех през 2011 г. изисква от застрахователите да засилят своите компетенции в областта на Business intelligence, за да успяват да се придържат към нарастващия брой глобални регулации и същевременно да генерират печалби. Компаниите трябва да намерят баланса между намаляване на разходите и поддържане на множеството ключови бизнес системи. Също така е необходимо застрахователите  да фокусират върху електронния бизнес и нови стратегии за социалните медии по отношение на общото застраховане”, казват организаторите на форума.

В събитието участва и българската компания Мусала Софт, като изпълнителният й директор Делян Лилов и търговският директор Красимир Ганчев представиха пред международната аудитория системата за издаване на електронни полици „Калин“. Софтуерът е приложим на всяко място в близост до клиента, включително чрез устройства за мобилни точки на продажба.

„През 2011 г. застрахователната индустрия е изправена пред значително променен търговски терен, изискващ редизайн на стратегии, бизнес модели, продукти и канали за дистрибуция. Големите играчи в застраховането ясно разпознават необходимостта от интегрирани решения, обединяващи предимствата на традиционните подходи и иновациите от ново поколение, за да стигат ефективно до своите клиенти”, коментира Делян Лилов.

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA