Нови три автомобила са горели в през изминалата нощ

Трима са задържани, връзката им с инцидентите се изяснява

16:12, 15 Декември, 2011 0 коментара

Три коли са горели в София през изминалата нощ, съобщава агенция Фокус като се позовава на пресцентъра на МВР. Единият сигнал за подпалена кола е подаден в 23:50 часа в ж. к. Люлин. Там е бил запален лек автомобил марка Rover. В близост до него е имало и BMW, което също е било подпалено. Втората коля обаче е била извън движение – със счупено стъкло и с изваден двигател. Двата автомобила са били на 30-40 метра един от друг и вторият автомобил (BMW) не се е запалил от първия.

В ж. к. Дружба в 3:35 часа е подаден вторият сигнал за палеж на кола – джип Isuzu. Той е изгорял изцяло. Автомобилът е бил паркиран на неохраняем паркинг. От него не са се запалили други автомобили.

Полицията работи по инцидентите и има трима задържани, чиято съпричастност към престъпленията се изяснява.

След палежа от тази нощ квартал Дружба в полицията е получена информация за мъж, който се оттеглил от мястото на инцидента. В промишлената зона на квартала патрулиращите полицаи спрели за проверка лек автомобил Mercedes 250 D, в който пътували криминално проявените Д.К. на 21 години от ж. к. „Дружба” и П.Т. на 28 години от с. Бусманци. В багажника на колата полицаите открили празни пластмасови шишета с мирис на нафта. Te са задържани и в момента се изяснява съпричастността им към извършения палеж.

На ул. „Асен Йорданов” пък автопатрул на Първо РУП спрял за проверка на автомобил Renault Clio, управляван от известния на полицията столичанин Г.Г. на 35 години. От багажника на колата била иззета петлитрова пластмасова туба, съдържаща около 2,5 л бензин. Г.Г., който отговарял на описанието на вероятния извършител на палежа, е задържан. Разследващият екип работи по установяване на съпричастността му към престъплението. Мъжът е регистриран в полицията за грабеж и длъжностно присвояване, бил е осъждан.

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA