Никой на потъналия кораб „Булгария” не е имал застраховка

Към момента броят на жертвите е достигнал 59

10:07, 12 Юли, 2011 0 коментара

Нито един от пътниците на борда на туристическия кораб „Булгария”, който потъна в неделя, не е бил застрахован, потвърдиха от туристическата агенция, която е продавала резервации за пътувания с плавателния съд, съобщава агенция „Фокус” като се позовава на вестник „Комсомолская правда”.

„Цената на застраховката не беше включена в цената на резервацията. Продаваме резервациите по условията на арендатора на кораба и получаваме възнаграждение като туристическа агенция. В конкретния случай арендаторът на кораба издаваше резервациите без застраховки”, обясни директорът на компанията „Интер-Волга” Александър Елисеев. Според него обичайната практика е да не се правят застраховки в резервациите, въпреки че те биха оскъпили пътуването със само 3 до 5% от общата цена.

По последна информация от река Волга са извадени 58 пътника и членове на екипажа на „Булгария”, с което броят на жертвите на трагедията се е увеличил на 59. Сред загиналите са разпознати телата на капитана Александър Островски и съпругата му. Днес в Русия е обявен ден за национален траур. На мястото на трагедията ще бъдат пуснати венци и цветя.

Източник: ИА „Фокус”
 

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA