Неизправност в алтернатора. Какви са симптомите?

Когато алтернаторът зарежда прекомерно, това може да доведе до изпаряване на водата от акумулатора

08:02, 15 Февруари, 2017 1 коментар

Какви симптоми са на лице, когато алтернатора не е в изправност? 
Най- често, когато се запалва автомобила, се усеща бавно или трудно въртене на коляновия вал, светлините на фаровете са по-слаби и разбира се на таблото светват в червено предупредителната лампичкa: „ALT”, “BATT” или “GEN”.


За неспециалистите и за жените, според които на таблото никога не им е светила предупредителната лампичка за алтернатора, а само за акумулатора: те са една и съща лампичка, която светва при индикация за проблем с електрическата система на автомобила – много често, когато алтернаторът е в неизправност и  акумулатора не се зарежда.
Збаележка: Можете да имате проблем с алтернатора, без индикация на таблото – нито „ALT”, “BATT” или “GEN“  не свети. Алтернаторът отговаря за това, аксесоарите и лампите в автомобила да светят, така че при проблем с алтернатора е възможно да не светне лампата на таблото, индикираща проблема.


Правилно функциониращ алтернатор:


Ако колата пали и върви добре или двигателя се възбужда нормално, когато се опитвате да запалите автомобила, макар и да не успявате да го запалите, то тогава проблема не в алтернатора, стартера или акумулатора. Единственото е изключение е, ако алтернаторът генерира свръхпрезареждане.


Свръхпрезареждане


С други думи, алтернаторът генерира  твърде много напрежение. Това може да "обърка бордовия компютър", докато двигателят работи и да доведе до най-различни проблеми!

Когато алтернаторът зарежда прекомерно, това може да доведе до изпаряване на водата от акумулатора и акумулатора да падне, тогава ще наложи да се добавя вода в акумулатора.


Можете да премахнете напълно алтернатора от колата, за да разберете дали проблема е в него. Някои състезателни коли имат само една малка акумулаторна батерия, но не и алтернатор, защото алтернаторът отнема от мощността и тежи, а когато сте на състезание, всяка част е от значение!


Сигурни ли сте, че е алтернатора?


Лош акумулатор и лоши стартер имат сходни симптоми с тези на неизправен алтернатор. Уверете се, че проблема е в алтернатора, преди да решите да го поправите или да го замените!


Един добре работещ алтернатора не може да зарежда лош акумулатор! Нов, напълно зареден акумулатор не може да накара стартера да тръгне, ако там е проблема. Когато има проблем с паленето и електрическата верига на автомобила, източниците на проблема може да са много, консултирайте със специалист.

Ins Editor 5

Коментари

Здравейте дами и господа, имате ли нужда от финансова помощ? Аз съм Сюзън Бенсън. Аз съм кредитор, а също и финансов консултант. Имате ли нужда от бизнес заем, личен заем, ипотечен заем или заем, за да завършите проекта си? Ако отговорът ви е да, ще ви препоръчам да се свържете с моята фирма. Предоставяме всички видове кредитни услуги, включително дългосрочни и краткосрочни заеми, обезпечени и необезпечени заеми и много други. За повече информация, пишете ни по имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) или ми изпратете съобщение директно в WhatsApp чрез: +447360502110 и получете отговор веднага. Заем от надеждна и компетентна компания е това, от което се нуждаете, за да постигнете целта си. Ние сме компания за цялостни финансови услуги и се ангажираме да ви помогнем да удовлетворите всичките си стремежи. Ние сме специализирани в предоставянето на структурирани финансови решения на физически лица и компании по най-ефективния и бърз начин. * Можете да кандидатствате за заем по всяко време и навсякъде. * Гъвкава сума - Вие решавате колко искате да заемете. * Бързо директно финансиране - Получете своя заем в рамките на 24 часа след одобрение. * Гъвкав лихвен процент от 3%. * Висок процент на одобрение * Гъвкаво погасяване - Вие трябва да изберете датата на погасяване, седмична, месечна или годишна за период от 1-30 години. * Лесно онлайн приложение. * Персонализирани насоки и опит. * Без скрити такси Не губете възможност поради липса на финанси. Свържете се с моята компания сега, ние можем да ви помогнем със заем, защото сме помогнали на много хора и организации, които са изправени пред финансови затруднения по целия свят За повече информация относно нашето предложение за заем, любезно ни изпратете вашето искане за заем чрез Имейл: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com WhatsApp: +447360502110 Посредниците/Консултантите/Брокерите са добре дошли да доведат своите клиенти и са 100% защитени. С пълна увереност, ние ще работим заедно в полза на всички участващи страни.
  • Показани 1

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA