Най-висок процент от водачите сключват Гражданска отговорност в София

Има нужда от поне още шест камери, смята главен инспектор Богдан Милчев

18:09, 02 Септември, 2011 0 коментара

По данни на „Пътна полиция” в София процентът на водачите, сключили задължителната застраховка „Гражданска отговорност”, е най-висок, съобщава агенция Фокус.

2 500 нарушители са заснети през август с камери в столицата от „Пътна полиция”, а 390 са установени с мобилни радари, обясни главен инспектор Богдан Милчев, началник на отдел „Пътна полиция” – СДВР. Само за юни, юли и август над 10 000 водачи са заснети с камери и са санкционирани в сравнение с 3000 водачи за месеците от началото на 2011 г. до юни.

„Изпратили сме над 25 000 призовки за трите месеца, 9 000 призовки са изпратени за първите пет месеца. Необходими са ни още поне шест камери, които да разположим на всички възлови места, които е възможно развиване на голяма скорост и където стават произшествията с фатален край. Те са известни на цялото общество – бул. „България”, бул. „Рожен”, улица 202-а, бул. „Владимир Вазов”, Ботевградско шосе. Това са прави участъци с голямо разстояние между светофарите, където може да се развиват големи скорости”, обясни Милчев.

За трите летни месеца има около 480 произшествия по-малко спрямо трите месеца на миналата година.

„Пътна полиция” ще работи съвместно със Столична община по предотвратяване на катастрофи заради заледени участъци, съобщи Милчев. През зимния сезон намаляват тежките произшествия, но се увеличават леките. „Голям проблем се оказва булевард „Брюксел”. Там настъпват верижни катастрофи с десетки автомобили едновременно поради непочистената настилка и несъобразената скорост. Една от основите задачи на нашите екипи тази година ще бъде да подаваме сигнали за всички места, които са заледени и докато не бъдат опесъчени и обезопасени, наши полицаи ще стоят, ще предупреждават и ще дават сигнали на водачите да намалят скоростта. Ще поставим ако трябва и временни знаци, но искаме да намалим пътнотранспортните произшествия”, обясни Богдан Милчев.

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA