Най-добрите неща, които могат да се правят в Гърция

Разходка в най-стария град в Европа

16:11, 16 Ноември, 2020 0 коментара

 

В Гърция морето и планината се срещат драматично и всичко се къпе в ярката светлина на средиземноморското слънце. Животът тук може да бъде такъв, какъвто си го направи човек -  или безкрайно парти, или спокойна почивка. Миризма на риган, мащерка и лавандула, магазините, скрити по малките островни улички, приветливите хора, девствени плажове, разкошната храна и епичната история са само малка част от нещата, които карат все повече хора да се връщат тук.
И ако все още има колебания за това, колко уникална страна е Гърция, ето няколко неща, които могат да се изживеят само тук. 


Гледка към залеза в Санторини


Неслучайно Санторини е номер едно на картичките, рекламиращи страната. Градовете Фира и Яа, разположени на върха на острова, предлагат невероятен пейзаж, а залезът е нещо, което просто трябва да се изживее.

Акропола


Всеки град-държава в древна Гърция е имал акропол, крепост високо на хълм, който държи враговете далеч. Но има само един Акропол, който носи славата на древните времена. Именно мастодонтът в Атина се смята за бижуто на атинската цивилизация, връх на класическата красота и олицетворението на човешките постижения в древния свят.


Разходка в най-стария град в Европа


Минойската цивилизация е тази, която е доминирала в района на югоизточното Средиземноморие преди около 5000 години. Разкопките в Кносос дават ясна представа за това, какъв е бил животът в едно от най-легендарните древни царства, преди да бъде (предполага се) унищожен от вулканичните изригвания в Санторини и последвалите цунами, достигнали бреговете на Крит. Тук е и дворецът на крал Минос.


Наем на яхти в Гърция


Гърция се гордее с около 6000 острови и островчета, разпръснати по нейната територия и е трудно да се определи кой да се посети. Затова обиколка с яхта е най-доброто решение, за да се разгледат възможно  най-много от тях. Ако все пак има колебания, добър избор е Скопелос, може би най-зеленият от всички гръцки острови (с повече от 67 процента от земята, покрита с борови дървета). И не е случайно, че изненадващото съчетание от ярка зеленина и аквамаринови кристални води накара създателите на Mamma Mia да се влюбят в него.


Планината Олимп, Македония


Най-високата планина на Гърция (2918 метра) поставя началото на изпитанията на дванадесетте олимпийски богове. За да се поклонят на Зевс, в Дион, в подножието на планината, е построено впечатляващо светилище, където през елинистическите времена е възникнал голям град. Самата планина е впечатляваща, с множество пътеки, заведения за хранене, предлагащи супи и вкусни ястия от дивеч, както и някои малки, но изключително красиви водопади.
Свържете се с екипът на Yachttobook.com, за да обсъдим възможностите за отдаване под наем.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA