Над 500 000 българи годишно се интересуват от здравни услуги по интернет

84% от потребителите на електронни медицински услуги у нас са жени, сочи проучване на здравния портал Ofertomat.bg

13:04, 18 Април, 2016 2 коментара

Жените в България използват и се интересуват от електронни здравни услуги в много по-голяма степен от мъжете, става ясно от проучване на първия български интернет портал за здравни услуги Ofertomat.bg, който предстои да се ребрандира с ново име – Ofertomed.bg. Проучването е анонимно и е проведено сред потребителите на платените услуги на уебсайта. Разликата по полов признак е осезаема - 84% от тях са жени и едва 16% - мъже.

На месечна база общо около 50 000 българи предприемат някакво онлайн действие на тема платено здраве. Общо за годината този показател надминава 500 000. Припомняме, че Ofertomat.bg предлага прегледи и други медицински услуги с отстъпки на общо 260 адреса, в 88 български населени места, включително всички големи градове в България. По данни на компанията, основната група българи, които се опитват да намерят алтернатива за здравето си в интернет, е на жени между 25 и 44 години. В нея попадат средно по 32 200 хиляди потребители месечно. При мъжете възрастовата група е сходна, но бум на интереса се забелязва при потребители между 20 и 35 години. Общо 6560 мъже между 25 и 44 години търсят прегледи онлайн.

Положителната тенденция, която разкриват данните ни от последните месеци е, че все повече жени в България имат превантивен подход към своето здраве и търсят активно варианти за профилактични и други прегледи. Това е добра новина за нацията ни, която традиционно е в челото на много от световните класации по заболеваемост и аз се радвам, че Ofertomat.bg предлага алтернатива, улесняваща и спестяваща средства на този тип клиенти“ - споделя Росица Караджова, управител на медицинската платформа.

Като тенденция се оформя и осезаем ръст в търсенето на сериозни профилактични прегледи с ЯМР (Ядрено Магнитен Резонанс), прегледи за глаукома, катаракта, ИнВитро лечение, лазерни корекции на зрението и зъбни импланти. Друга интересна тенденция през летните месеци е нарасналото търсене на силиконови импланти, като цените започват от 5500 лв. България предлага изключително конкурентни цени в тази област при качество, което не отстъпва на европейските стандарти. С идването на семейните Великденски празници потребителите се интересуват повече и от стоматологични услуги. Голяма част от сънародниците ни използват връщането си у нас за корекция на зъбите, посочват още от Ofertomat.bg. Особено търсени са и зъбните импланти, като цените за поставяне на имплант започват от 850 лв.

Ins Editor 5

Коментари

Това е голямо число
Това е много lionwinders.com
  • Показани 2

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA