MOVE Week 2015 организира Slackline демонстрация над река Марица

Подобна инициатива се провежда за първи път

08:09, 17 Септември, 2015 0 коментара

На 18-ти септември, петък, от 19.30 часа, под пешеходния мост на р. Марица, BG Бъди активен организира  ходене по плоскa лента – slackline. Демонстрацията ще направят момчетата от екипа на Slackline Bulgaria.

Поканени са всички пловдивчани. Демонстрацията е в рамките на MOVE Week – седмицата на физическата активност и спорта, в партньорство с международния фестивал за архитектура ONE ARCHITECTURE WEEK, който се провежда в Пловдив от 18 до 27-ми септември в Пловдив.

По същото време ще бъдат опънати и 1-2 по-къси и ниски ленти, за да може всеки, който има интерес към този спорт, да опита силите си.

Лентата, на която Серафим Захариев и неговият колега Атанас Андев ще преминат над реката, е дълга 40 метра и широка 2,5 см. Тя ще бъде опъната на метър и половина над водата, а момчетата няма да бъдат обезопасени. Вече са направени проби и са изградени установките.

Серафим Захариев е на 26 години и е от град Пловдив. Занимава се със slackline от 5 години. Ценител е на всички стилове в този спорт. Той се занимава с популяризирането на спорта в България и е основател на ‘’Slackline Bulgaria’’ - мястото за всичко от света на Slacklining-a.

„Искахме да направим нещо различно, да съчетаем спорта с градската среда и природата. Заниманието ми доказва, че невъзможни неща няма, така че съм сигурен, че ще се получи страхотно шоу. Радвам се, че за поредна година сме част от Move Week  и знам, че с общите ни усилия ще раздвижим много хора. Подкрепяме таз годишната тема на One Architecture Week, като смятаме, че пространствата около реката могат да се превърнат в събирателна точка за различни социални групи, а защо не и догодина да изградим първия градски Slackline park в България?”, споделя Серафим.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA