МКБ Юнионбанк пласира ипотечни облигации за 15 млн. евро

Водещ мениджър по сделката е Райфайзенбанк

15:10, 06 Октомври, 2011 0 коментара

МКБ Юнионбанк издаде и пласира емисия ипотечни облигации в размер на 15 млн. евро. Това е третата облигационна емисия на банката и първата с ипотечни облигации.

Срокът на емисията е 3 години и ще бъде погасена еднократно на датата на падежа. Лихвата е фиксирана в размер на 5,75% на годишна база, а целта на заема е финансиране на основната дейност на МКБ Юнионбанк.

Първичното записване на облигациите е осъществено при условията на частно предлагане, като облигационери са основно големи институционални инвеститори. Общият заявен за записване брой облигации е превишил максималния брой книжа, предложени за записване със 1 735 000 евро.

Това е първа транзакция на капиталовия пазар на българска банка с цел набиране на средносрочно финансиране след 2008 г. Предстои вписване на емисията в регистъра на Комисията за финансов надзор, което ще позволи регистрация на облигациите за вторична търговия на БФБ.

Водещ мениджър по сделката е Райфайзенбанк ЕАД. Банката има лидерски позиции на пазара на облигационни емисии с над 34% пазарен дял. През настоящата година Райфайзенбанк пласира три облигационни емисии за над 63 млн. лева.

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA