Мистериозни места, които може да посетите по света и в България

Информацията е предоставена от Luxury Discounts

09:08, 30 Август, 2020 0 коментара

Светът е прекрасно място, което никога не престава да ни удивлява с величествените си природни чудеса и уникални места. Но има и доста мистериозни дестинации, които чакат да бъдат открити и които не престават да ни учудват.

Ето няколко такива, предоставени от дигиталната туристическа агенция от ново поколение Luxury Discounts.

По света

Зона 51 (Невада)

Съоръжението на военновъздушните сили, обикновено известно като Area 51, разположено в тестовата и тренировъчна верига в Невада, пленява въображението както на теоретиците на конспирацията, така и на Холивуд от десетилетия. Строго секретната военна база (която все още действа) е заобиколена от пустиня, а тайната около нейните изпитания със самолети от епохата на студената война доведе до слухове за НЛО и извънземни и ужасни правителствени експерименти. Любопитните могат да разгледат района около базата, която се е превърнала в причудлива туристическа дестинация , въпреки че вътре не е позволено да се влиза.

Бермудският триъгълник

Бермудският триъгълник е може би най-известното мистериозно място в света. Тази земя се намира в Атлантическия океан между Бермудите, Пуерто Рико и Маями, Флорида. Твърди се, че над 20 самолета и 50 кораба мистериозно са изчезнали или са се разбили без обяснение. Въпреки че кораби успяват да преминат през района всеки ден и в Бермудския триъгълник няма повече изчезвания, отколкото във всеки друг район на океана, необяснимите произшествия все още будят интерес.

Кървав водопад (Антарктида)

Освен че е най-студеното и най-сухо място на планетата, Антарктида е дом на водопад с пурпурен цвят. Според учените зловещият цвят идва от солена, богата на желязо вода от ледника, окисляваща се с ръжда.

Замъка Корал

Реално това не е истински замък, нито е изработен от корали, но е създаден от един единствен човек – латвийският емигрант Едуард Лийдскалнин. Замъкът е съствен от повече от 1000 тона седиментни скали, в различни форми. От камък са дори стените, вратите, маси, столове. Как точно се е справил с този подвиг на инженерството само с ръчни инструменти, все още е впечатляваща загадка.

Крива гора (Полша)

Тази полска гора дължи своето име на стотици своеобразни борови дървета. През 30-те години на миналия век там са посадени няколкостотин борови дървета, които растат с почти 90 градусов завой в основата им, което ги прави да изглеждат като въдици за риболов. Няма обяснение каква е причината за тези странни образувания.

Дяволски мост (Кромлау, Германия)

Има множество места по света, наречени „Дяволският мост“ поради някаква свръхестествена връзка, но най-известният е разположен в германския град Кромлау. Той оформя перфектен кръг със собствено отражение във водата отдолу, нещо, което се смята за мистерия.
Това е само малка част от местата, които удивляват по света, но ако предпочетете България за своята почивка, и тук може да намерите не по – малко, будещи въпроси дестинации.

Белинташ– „Скалата на познанието“

Това е място, в което се смята, че има тайнствени природни енергии и явления. Например компасите не показват посока, снегът се топи мигновено, а енергията, която хора споделят, че усещат е особена.

„Скалата- кошер“

Това тракийско светилище, известно още като Кован Кая е представено от десетки кухини. Смята се, че тук има множество енергийни полета, в които хора твърдят, че са откривали духовното си равновесие.

Перперикон

В Източните Родопи Перперикон се извисява на 470 м височина.  Тук ще намерите един мистичен свят, древни цивилизации и хълмистите склонове. Перперикон е пълен с енергия и се смята за символ на духовност, култура, антична история и мистики.

Златолист

В това малко село, почти на границата с Гърция се намира село Златолист. Ако минавате оттам няма да забележите нищо особено, но ако откриете църквата Свети Георги, където е живяла и се е молела преподобна Стойна, ще попаднете в друг свят. Според легендата един човек заварил жената да се моли в храма, но когато се загледал, видял, че тя не е стъпила на земята, а сякаш се носела на метър над земята. Възрастните хора от Златовръх, твърдят че пророчицата многократно напускала тялото си и била мъртва в продължение на дни, а после изведнъж ставала и започвала да разказва чудни истории. Смята се, че ако се взирате по-дълго в иконата на Исус Христос над олтара, се забелязва да примигва.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA