Министър Павлова направи финална инспекция преди откриването на Арена Русе

Залата отваря врати на 23 юли

08:07, 07 Юли, 2015 0 коментара

Инспекция на строителството и довършителните дейности на грандиозната зала „Арена Русе“ бе извършена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Това е втората проверка, която министър Павлова прави преди откриването на залата, на което ще бъде специален официален гост.

Най-модерното и функционално съоръжение за национални и регионални спортни и развлекателни събития в България отваря врати на 23 юли. Едни от най-важните елементи в новата зала – висок клас акустично оборудване, комфортни седалки и специалните телескопични трибуни, вече са поставени и очакват първите гости.

Освен министър Павлова, инспекцията днес включваше и други политици – кмета на Русе Пламен Стоилов, заместник-кмета по строителните дейности Димитър Наков и депутата от ГЕРБ от Русенска област Пламен Нунев.

„Арена Русе“ е най-важният за региона проект в социално и инфраструктурно отношение. Съоръжението разполага с 5100 места, две мултифункционални тренировъчни зали (извън основната), огромна VIP-зона, пресцентър, паркинг за 1100 автомобила и широки пространства за промоции, барове и заведения, както и с достатъчно място за комуникация и социализация на посетителите.

Залата отваря врати на 23 юли, четвъртък, с целодневна развлекателна програма и концерт на примата Лили Иванова.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA