Международна конференция по застраховане и осигуряване се провежда днес и утре

На събитието ще има участници от Полша, Русия, Сърбия, Македония и Гърция

13:11, 03 Ноември, 2011 0 коментара

Десетата национална конференция с международно участие на тема „Застрахователният и осигурителният пазар през следкризисния период: реалности, визия, очаквания и приоритети за управление на промяната” ще се проведе днес и утре във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) в София, съобщиха от образователната институция. Организатори са ВУЗФ и фондация „проф. д-р В. Гаврийски” – София. Сред съорганизаторите на събитието са Стопанската академия “Д.А.Ценов” – Свищов, Националният осигурителен институт, Комисията за финансов надзор, Асоциацията на българските застрахователи, Асоциация на застрахователните брокери в България и др.

Конференция се провежда под патронажа на г-н Стоян Мавродиев, председател на КФН и пленарното участие на г-н Румен Георгиев и г-жа Цветанка Крумова, изпълнителни директори на Застрахователно акционерно дружество „Армеец”. Поканени за участие в дискусията са представители на институциите съорганизатори, академични преподаватели от университети в България, Полша, Русия, Сърбия, Македония и Гърция.

На събитието ще бъдат обсъдени три основни тематични направления: „Визии за следкризисното развитие на застрахователния пазар”, „Визии за следкризисното развитие на осигурителните системи в България” и „Застраховане, осигуряване, капиталови пазари и финансово предприемачество на бъдещото”: „Европа - 2020”,

В частта, посветено на застрахователния пазар, ще бъдат дискутирани:

- Уроците от секторната цикличност и пазарната конюнктура в общото застраховане, животозастраховането и презастраховането през периода на кризата.
- Държавни и корпоративни приоритети и политики за развитие на финансово стабилна и конкурентна система за застраховане и презастраховане в условията на растеж на икономиката.
- Как да капитализираме, повишим конкурентоспособността, качеството на обслужване и управлението на застрахователното дружество?

По отношение на осигуряването програмата включва:

- Уроците и последствията от политиките за развитие и управление на публичното социално и здравно осигуряване през периода на кризата.
- Цикличност, пазарна конюнктура и възможности за растеж на допълнителното пенсионно и здравно осигуряване в условията на оживление на икономиката.
- Как да повишим пазарния дял, финансовата стабилност, конкурентоспособността и качеството на обслужване на осигурителното дружество?

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA