Масови проверки за алкохол ще има по празниците

KAT: Шофьорите са все по-дисциплинирани

16:12, 19 Декември, 2011 3 коментара

От КАТ предвиждат акция срещу употребата на алкохол от страна на шофьорите. Този уикенд от пътна полиция са спрели 11 водача, употребили алкохол. „Това е много тревожна тенденция. Затова започваме от днес операция за алкохола. Тя ще продължи през цялата седмица и след това”, заяви началникът на столичния КАТ главен инспектор Богдан Милчев пред БНР.

По думите му от утре пътните полицаи започват посещения по домовете на водачи, чиито книжки трябва да са в КАТ и ще се проверява за правоспособност. В сряда ще има операция за техническата изправност на автомобилите.

В четвъртък ще има акция за пешеходците. В петък пък ще се подпомагат жителите на София, които напускат града за празниците.

Милчев обеща, че „ ще има постоянно изненади” за шофьорите. Според него поведението на водачите става все по-дисциплинирано.

Яна Вичева

Коментари

Дано наистина тези асансьори са в изправност.В крайна сметка всеки месец съобщават за инциденти с тези превозни машини.Още малко и ще започна да слизам и да се качвам пеша.Има си определени фирми които ползва всеки един вход.Всичко зависи от тях.Ако не се грижат качествено и правилно то ние как да разберем, че въжето има нужда от смяна примерно.Или че някоя джаджа дава дефект.
Радвам се че ще има подобни проверки дано ве по често го извършват.Виждаме какво става и по пътищата.Особено между селата и по малките градове,където всеки с качва и си позволява да кара,когато е пил не само една бира, но и по тежък алкохол.Сега особено е мсеца на доста празници и почивни дни когато някои се мобилизират и си мислят че могат да карат както пожелаят.Надявам се на тези, които наистина са сгрешили да им се вземат точки и дори още по лоши, а не да се подкупват.
Това е хубаво да се прави по всяко време на годината, а не само по време на празниците.Виждаме колко много пияни шофъори се казват в автомобилите си особено между по малките населени места като села и градове.Лично аз не веднъж съм виждала подобни и дори си е страшно като помислиш какво може а се случи ако след завоя се покажат малки деца които си играят пред къщата.Благодаря ви за тази статия и се надявам да ни пишете пак.
  • Показани 3

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA