Коледен благотворителен базар в х-л Шератон този уикенд

Благотворителната организация „Марш на Любовта” дари уред за нервно-мускулна рехабилитация на детската клиника за церебрална парализа в Банкя

16:12, 14 Декември, 2011 0 коментара

На 17-ти и 18-ти декември в хотел „Шератон” ще се състои тринадесетият пореден коледен базар на международната благотворителна организация „Марш на Любовта”. По традиция на него се предлага ръчно изработена коледна украса, произведения на изкуството, картини, сувенири, бижута, свещи и др., а събраните средства се изразходват изцяло за подпомагане на деца, лишени от родителски грижи, възрастни хора и други нуждаещи се.

Сред последните инициативи на фондацията през тази есен беше даряването на нов апарат за нервно-мускулна рехабилитация на Клинико-рехабилитационния център за детска церебрална парализа в Банкя. Уредът е закупен със събраните средства от благотворителното представление на мюзикъла „Коса” в Младежкия театър „Николай Бинев”, организирано от фондацията на 21 май 2011 г. Апаратът е избран специално за нуждите на децата, посещаващи болницата в Банкя.

„Родителите почувстваха малко повече разбиране и подкрепа в грижата за своите деца. От своя страна доброволците, които посетиха клиниката в Банкя, имаха възможност да станат съпричастни, да се запознаят и да поговорят с тези майки, бащи и деца, които преживяват нелеки моменти в процеса на лечението. Усещането да подкрепиш нечия надежда е безценно и всеки доброволците в инициативата би го потвърдил”, разказа Асен Михов, председател на „Марш на Любовта”.

Фондацията развива своята дейност в България повече от 13 години, а нейни представителства има в Италия, Франция, Бразилия и Гърция. Чрез своите програми тя подпомага основно деца, лишени от родителски грижи и бедни възрастни хора. Дейността на организацията е основана изцяло на доброволен принцип и нито един от нейните сътрудници, включително и административният персонал, не получава заплащане, затова и всички постъпления се използват изцяло за подпомагане на нуждаещите се.

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA