Кола под наем – на какво да обърнем внимание

Какво включва образуването на стойността за наемане на кола

19:11, 22 Ноември, 2016 1 коментар

Когато наемаме кола под наем е важно да сме информирани. Ако не се запознаем поне малко с естеството на самата процедура рискуваме да изпаднем в неприятна ситуация. На повечето от нас ни е ясно, че наемането на кола е доста просто, но си има своята специфика. Добре е да резервираме колата която искаме да наемем поне месец преди фактическото ни пътуване. За целта има много базирани сайтове онлайн. Трябва да предвидим откъде ще я вземем и къде ще я върнем, за да си спестим допълнителното оскъпяване. Също така ако наемаме колата само за ден-два, то ще платим доста повече, отколкото ако я наемем за поне 5 до 7 дни. Трябва добре да се запознаем с условията за шофиране в страната, в която ще наемаме кола. Нека разгледаме по подробно, какво включва образуването на стойността, за наемане на кола под наем.

 

  • Продължителност на наемането и място на вземане/връщане – както вече споменахме, колкото по-дълъг е периода за наемане, толкова по-евтино ни излиза самата услуга в повечето случаи. Относно мястото за вземане и връщане е добре да определите това предварително при резервирането на кола. Например някои компании ще ви таксуват допълнително, ако вземете колата от летището или пък я върнете на място различно от това на вземането и.
  • Застраховките – тук можете да избирате, какви да са стойностите за медицинската ви застраховка, ограничените отговорности при евентуална кражба или инцидент. Съответно, колкото по-голяма стойност изберете, толкова повече се оскъпява и наема ви на ден. Относно ограничените отговорности е добре да се запознаете, каква точно отговорност ви се вменява да носите за наетата ви кола.
  • Стаж и възраст на шофьора – по-класовите и скъпи коли от повечето компании не се отдават под наем на лица под 25 години и такива с кратък шофьорски стаж. Отделно от това младите и неопитни водачи биват таксувани с по-голям дневен наем, поради евентуални щети.
  • Допълнителни опции – стойността на ден за наемането на кола се оскъпява, ако включите допълнителен водач, ако искате система за навигация, ако ще пресичате границата, ако ще се възползвате от допълнителен багажник или детско столче.

 

Стойността за наемане на кола под наем трябва много добре да бъде проучена и изяснена, защото в много случаи изникват допълнителни такси.

Ins Editor 5

Коментари

Наистина има много компании, които имат скрити цени в договорите, затова разпитвайте ги и изисквайте всякаква подробна информация преди да сключите договор, така че всичко да е прозрачно и ясно още от самото начало. Колкото повече информация ви дава компанията, с която възнамерявате да работите, толкова по-сигурно е за Вас. Не се доверявайте на най-ниската цена, която Ви е предложена.
  • Показани 1

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA