Какво правим в колата си, но не бива

Някои хора гледат на колата си като на втори дом

15:03, 09 Март, 2020 0 коментара

Обичате колата си. грижите се за нея, карате я редовно за преглед, почиствате я. Знаете и мястото, от което да се сдобиете с резервни авточасти или инструменти, ако се наложи. Знаете, че в topcar авточасти може да разчитате във всеки един момент на професионални съвети и помощ, в случай, че се наложи да купувате компоненти.

Но колкото и да се чувстваме добре и комфортно в колата си, има някои неща, които са недопустими и които не трябва да правим в нея. Ето кои са те.

Поставяте краката на таблото

Независимо дали сте на пътническата седалка или шофирате колата си, краката ви трябва да стоят извън арматурното табло. При инцидент или рязко спиране, това може да доведе до травми и дори до счупване. Ако сте уморени или искате да подобрите кръвообръщението, просто слезете и се разтъпчете.

Храните се в колата

Почти всички от нас трябва да признаят, че да хапват и пият кафе в колата е нещо обичайно и е част от пътуването. В това няма нищо лошо, стига да не ви разсейва и да доведе до някакъв инцидент. Затова се уверете, че може да координирате действията си и да шофирате, да ядете или да отпивате от чашата.

Слушате музика със слушалки

Музиката по време на пътуване, особено когато е по – дълъг път, е начин да  направим пътуването по – приятно и забавно. Но дали точно този тип слушане на музика е  най – доброто решение? „Слушалките намаляват вашата чуваемост, без да пренебрегнем и шумовете, които идват от самата кола. Да, безспорно те ви трябват когато говорите по телефона, но ако става въпрос з музика, по – добре е да пуснете радиото или CD плеъра.

Държите ненужни вещи

Някои хора гледат на колата си като на втори дом. Буквално. Това означава, че тук те трупат всякакво количество вещи, които в един момент може да превземат колата и да блокират видимостта. И не само това. понякога, ако се налага да спрете рязко, може някой предмет да нарани или да падне върху някой от пътуващите. Затова гледайте на колата като на такава. Тя ви служи, за да се придвижите от точка А до точка Б и не трябва да е пълна с всякакви излишни елементи.

Пускате силна музика при спуснати прозорци

Освен че дразни другите шофьори, слушането на силна музика при отворени прозорци е още едно потенциално разсейване. Подобно на слушалки, шофирането на силна музика разсейва шофьорите да чуват какво се случва около тях.

Търсите нещо докато шофирате

Представете си следната ситуация, карате си колата и изведнъж се сещате за нещо, което трябва да намерите в чантата си. докато чакате светофара започвате да търсите, той светва, вие потегляте, но не спирате ровенето. Звучи ли ви познато? Ако е така, спрете да го правите, това е груба грешка и не трябва да си позволявате дори и за миг да отклоните поглед от пътя. Ако е нещо толкова спешно, по – добре отбийте и намерете предмета на вашия интерес.

Пушите

Рисковете за тютюнопушенето като цяло са добре известни. Ако все пак решите да пушите, има изследвания, които показват, че трябва да избягвате да правите това в колата си. След само половин цигара в автомобила, качеството на въздуха може да достигне нива 10 пъти над това, което се счита за опасно. Плюс това пушенето в затворена среда като вашата кола излага на риск пътуващите.

Гримирате се

Ако се съсредоточите върху друго, освен да шофирате, означава, че сте разсеяни и по-податливи на инциденти . Слагането на грим по време на шофиране, заедно с всички други разсейващи дейности, удвоява времето за реакция, което шофьорът трябва да сложи крак на спирачката. Повечето жени също нагласят огледалата си, за да се виждат, докато оправят грима си, което означава, че не използвате огледалото си, за да гледате колите около себе си.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA