Какво може да помрачи пролетното ни настроение?

Вредителите съвсем не са изключение в големия град, а сблъсъкът с тях често може да е опасен

14:05, 04 Май, 2019 0 коментара

Пролетта вече е тук и се усеща във въздуха с мириса на люляк и свежестта на разцъфналите дървета. Това наистина е любимият ми сезон, а събуждащата се за живот природа ме зарежда с енергия и настроение. Какво обаче може да помрачи пролетното ни настроение? Едно от нещата, пред които сме изправени през този сезон са вредителите, а в големия град най-често срещаните са кърлежи, бълхи и комари, които освен досадни, могат да бъдат и много опасни, заради пренасяните от тях болести.


Всеки собственик на домашно куче знае, че особено през пролетта трябва да спазва стриктно календара за обезпаразитяване, за да не допусне градските вредители да навредят на здравето на неговия любимец. Аз също го правя, но често се замислям, как бих могла да защитя самата себе си и семейството си от същите тези вредители. На кучето си слагам пипети, каишки, давам му различни хапчета за обезпаразитяване, но бълхите, кърлежите и комарите са не по-малко опасни и за нас хората и за съжаление няма подобни препарати за лична защита.

Разбира се в аптеките можем да намерим различни репелентни препарати, които да използваме, но до колко ефикасни са те, съвсем не е ясно. Въпреки че в големите градски паркове вече не можем да срещнем кротко пасящи козички или овце, кърлежите ни дебнат в тревата от най-ранна пролет, а общината, чиято грижа е борбата с вредителите на тези места, не рядко закъснява с мерките заради бавните и тромави, бюрократични процедури, които ги предшестват всяка година. Така разхождайки се всекидневно с любимото си куче, ние сме изложени на реалната заплаха да бъдем ухапани от кърлеж, а за голямо наше съжаление, тези кърлежи все по-често са заразени с опасни болести като Лаймска болест, Марсилска треска, Кримска хеморагична треска и много други. Така освен спешното посещение на лекарски кабинет за отстраняване на кърлежа, ни очаква и дълго лечение с антибиотици, както разбира се и много разходи и притеснения.


Как можем да се предпазим от всички тези заплахи? Решението на проблема е да се обърнем към компетентна фирма за борба с вредителите, с чиято помощ да обезпаразитим площите, които обитаваме или посещаваме. Това включва дома ни, където често биваме нападани от хлебарки, плъхове или бълхи, както и двора, или междублоковите пространства, където в зелената пролетна трева ни дебнат кърлежите, а привечер и комарите. Моето предложение за доверен партньор в борбата с вредителите в градски условия е Превента ДДД. Фирмата е утвърден лидер на нашия пазар, а сред доволните й клиенти можем да срещнем имената на големи наши компании.


На сайта на Превента ДДД ще намерите много полезна информация за различните вредители и борбата с тях, както и разнообразни ценови пакети за обработка на съответните площи от фирмата.

Ако живеете в голям блок и се сблъсквате всекидневно с досадните хлебарки, така типични за градската среда и тъмните дебри на канализацията. С годините със сигурност сте се убедили, че сами и с подръчни средства няма да постигнете победа в неравната борба с пълчищата хлебарки, които сякаш извират от тръбите, но сега има решение за вашия проблем и то отново се нарича Превента ДДД.

Ако пък в мазето ви са се заселили плъхове, които се опитват да достигнат до зимнината, повреждайки вещите ви, отново можете да разчитате на Превента ДДД за компетентна и навременна помощ в борбата с вредителите. Фирмата дава шестмесечна гаранция, след изпълнение на съответните условия за обработка, а ценовите пакети, предлагани от нея, могат да удовлетворят всеки от вас, било то само за фамилното жилище или за целия вход на блока, в който живеете, без да навредят на месечния ви бюджет.

Вредителите съвсем не са изключение в големия, модерен град, а сблъсъкът с тях често може да е опасен, така че потърсете помощ навреме.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA