Какво е крипто застраховка?

Застрахователите навлизат в областта, за да предложат ограничена крипто застраховка

23:12, 15 Декември, 2022 0 коментара

Застраховката покрива щети, причинени от непредвидими събития, и застраховката с криптовалута не е по-различна. Тя често влиза в заглавията като мишена на хакове за милиони долари, което води до загуба на много от инвеститорите в сектора. Хакери са откраднали около 615 милиона долара от блокчейн проект, свързан с популярната игра Axie Infinity , и 23,3 милиона долара от Ronin - мрежа, която улеснява прехвърлянето на крипто монети през различни блокчейни, според Reuters, цитирани от investopedia.com.

В своя доклад за крипто престъпността за 2022 г. Chainalysis отбеляза, че „базираната на криптовалута престъпност достигна нов рекорд за всички времена през 2021 г., като незаконните адреси са получили 14 милиарда долара през годината, спрямо 7,8 милиарда долара през 2020 г.“

За разлика от фиатните валути като щатския долар или еврото, криптовалутите като биткойн не са подкрепени от правителствата и няма вградена защита, която да спре кражбата или загубата на тези средства.

Федералната корпорация за застраховане на депозитите на САЩ (FDIC) защитава банките и спестовниците от загуби до $250 000.
Такава защита обаче не съществува за криптовалута.

За да компенсира част от откраднатия баланс, новосъздаденият сектор на застрахователните компании за криптовалута може да покрие някои загуби, свързани с нарушения на киберсигурността и кражби, но нито инвеститорите, нито борсите ще получат всичките си средства обратно.

Това, което полиците обикновено не покриват, са загуби от колебания на крипто пазара или ако инвеститор се включи в сценарий за бързо забогатяване, който се оказва схема на Понци, при която цялата или част от инвестицията се губи. Също така не покрива директна загуба и повреда на хардуер и прехвърляне на криптовалута на трета страна или защита срещу прекъсване или повреда на блокчейна, който е в основата на актива.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA