Какво да очакваме от Гришо в оставащата част от настоящия сезон?

Дали хасковлията е способен да направи нещо голямо през тази година?

18:03, 30 Март, 2019 0 коментара


Факт, е че България няма кой знае какви традиции в света на професионалния тенис, като нашите тенисисти, които са пробивали в топ 50 на световната ранглиста се броят на пръсти. И все пак, от около десетилетие си имаме нов тенис герой в лицето на Григор Димитров, който се постепенно се превърна в най-добрия български тенисист за всички времена. Хасковлията се подвизава на професионалната тенис сцена вече 11 години и за този период успя да ни зарадва с някои изключителни успехи.

Естествено, към днешна дата най-значимия и голям успех в кариерата на Гришо си остава паметната му титла от заключителния АТП турнир за 2017-та в Лондон. Тогава българина имаше известна доза късмет, тъй като играчи, като Федерер не се паднаха в неговия поток и той съумя да сломи Давид Гофен на финала за радост на цяла България. Това негово наистина страхотно постижение му донесе и рекордното трето място в световната ранглиста при мъжете.

От тогава насам обаче родения в Хасково талант изпитва сериозни трудности в поддържането на онази феноменална форма. След историческото трето място при мъжете сякаш всички очаквахме той да достигне и до следващата стъпка, която е именно заветния връх при мъжкия тенис, а именно номер едно в ранглистата. Това обаче не се случва до момента, като може да се каже, че за сметка на изключителната 2017-та, Грищо отпрати един много вял и незадоволителен сезон през 2018-та.

Това е и една от причините за неговия срив в ранглистата, като към края на месец Март 2019-та Григор Димитров се намира на незавидното 29-то място в световното класиране. Именно това се отразява и не неговите коефициенти за предстоящите големи турнири през тази година, като ако погледнем конкретните залози за тенис от bet365 ще видим, че шанса на Гришо да спечели Откритото Първенство на Франция тази година е оценен с коефициент от едва 67.00.

Всичко това е в резултат на много колебливите му изяви през миналата година, особено в края на 2018-та, когато тъкмо, когато изглеждаше, че той е преминал кризата, Гришо отново отпадаше след безумни грешки на корта. Това разбира се доведе и до слухове за смяна на треньорския щаб, като очевидно проблемите в психологически аспект за българина, които винаги са го тормозели продължават да са негов основен проблем. Но още по-интересно, е че вместо да смени Дани Валверду, Григор предпие друга стъпка.

 

 

И така по време на Аустрелиън Оупън 2019 в щаба на Гришо присъстваше един от най-великите тенисисти Андре Агаси, който се присъедини към тима на хасковлията за да подобри психологическия аспект от играта му. Самият Агаси пък споделя, че е приел възможността да си партнира с Димитров най-вече от любовта му към спорта, за да може той да бъде колкото се може по-близо до професионалния тенис, както естествено и желанието да помогне на българина да подобри играта си.

Въпреки това обаче поне за момента присъствието на Агаси в отбора на Гришо не дава нужното отражение на корта. И като изключим някои непредвидени спънки, като неприятни травми, то хасковлията все още трябва да намери правилния път към онази своя игра, която му донесе титлата от АТП Лондон 2017. Дали обаче Димитров е способен да направи нещо голямо през тази година? Предстои да разберем, тъй като до края на сезона има още много време, като естествено ще се надяваме, че с помощта на хора, като Агаси, Григор ще успее да подобри изявите си на корта.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA