Как да създадем първия си сайт

В днешно време дори напълно начинаещ може да се научи как да създаде уебсайт

04:10, 17 Октомври, 2022 0 коментара

Може и да ви звучи като физика на елементарните частици, но всъщност процесът на изработка на уебсайт от нулата не е толкова труден, колкото си мислите. Преди около двадесет години това далеч не беше така и за целта се налагаше да знаете различни езици за програмиране или маркъп езици – HTML, CSS, JavaScript, PHP и др.

В днешно време обаче дори напълно начинаещ може да се научи как да създаде уебсайт без никакви технически познания или с основни компютърни умения. По-долу ще откриете как и ще се запознаете с най-често срещаните грешки, които хората правят, когато изработват уебсайт, за да ги избегнете.

На първо място всеки уебсайт се нуждае от домейн – или името му, чрез което ще бъде намерен в интернет. Колкото и да е хубав, без домейн той просто не може да бъде видян от външни потребители. Мислете за това като за адрес на вашата виртуална къща. Домейнът ви дава пълен контрол върху целия си уебсайт, независимо какво се случва. Имената на сайтове обикновено се закупуват за период от една или две години и струват между десетина лева и хиляди левове, в зависимост от тяхното разширение и други фактори.

Следващата ви стъпка е да изберете платформа, на която ще бъде изграден уебсайтът ви. Съществуват стотици такива системи и е от важно значение да се запознаете с най-популярните сред тях, за да изберете най-подходящата платформа за своя проект.

Сред най-добрите възможности са Joomla, Drupal, OpenCart, PrestaShop и разбира се WordPress, която днес е най-широко разпространена в световен мащаб и на която работят над една трета от всички сайтове в света.

Причините за огромната популярност на WordPress са, че тя е много лесна за работа, безплатна, изключително гъвкава и е подходяща за създаване на всякакъв вид уебсайтове – от сайт на малък бизнес или на физическо лице, до големи и комплексни интернет проекти. Тя е особено удобна за начинаещи.

След като сте преминали през горните стъпки, ще трябва да изберете уеб хостинг услуга. Когато правите това, е добре да се информирате дали вашият бъдещ хостинг ще предлага безплатна инсталация на WordPress с няколко клика – направо през администраторския панел.

След като изберете и закупите хостинг услуга, можете да преминете към създаване на своя уебсайт с WordPress. За целта първо трябва да инсталирате платформата, след което през нейния администраторски панел да направите нужните настройки.

В WordPress можете лесно с няколко клика да си създадете страниците на вашия нов сайт, да публикувате съдържание на тях, да добавите новинарски категории и новини (постове). През секцията Меню можете да обособите навигационното меню на сайта си, а през Джаджите (Widgets) – да добавите съдържание в сайтбара, футъра и други зони за джаджи.

Ако предпочитате специализирана платформа, създадена специално за електронни магазини, то правилният избор е най-популярната платформа за онлайн магазини в света - ОпънКарт. От 3D Web Design може да получите качествена изработка на онлайн магазини с ОпънКарт, на една много ниска цена.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA