Иновативният център UniCredit Pavilion отваря врати в Милано

Сградата ще бъде средище за дискусии, дебати и различни значими събития в сферата на културата и икономиката

09:07, 29 Юли, 2015 0 коментара

Иновативният център UniCredit Pavilion отваря врати в Милано с безплатен концерт и изложба. Високотехнологичната постройка с изключителен дизайн се намира на модерния площад „Гае Ауленти“ до централата на УниКредит UniCredit Tower. В UniCredit Pavilion са планирани много културни събития, изложби, конференции и други инициативи.

Центърът ще бъде отворен за широката публика на 28 юли с концерт на Италианския филхармоничен оркестър. На 31 юли ще бъде открита изложбата „Погледът на…“, която ще покаже около 70 творби от колекцията на УниКредит – една от най-значимите корпоративни художествени изложби в Европа. 

„Тази сграда има за цел да бъде средище за дискусии, дебати и различни значими събития в Милано. UniCredit Pavilion събира на едно място икономика, култура и изкуство, като по този начин заявяваме своята идентичност като международна група“, каза Джузепе Вита, председател на УниКредит.

UniCredit Pavilion (http://www.unicreditpavilion.it/) е проектирана с мисъл за опазване на околната среда. За изграждането й са използвани естествени материали и модерни строителни технологии.
„UniCredit Pavilion представя УниКредит като иновативна европейска банка със силно местно присъствие. Наш ангажимент е изграждането на добри взаимоотношения с местните общности и допринасяне за тяхното устойчиво икономическо развитие. Това е проект с голямо значение за цялата банкова група“, коментира главният изпълнителен директор на УниКредит Федерико Гицони.

Иновативната сграда се издига 3 етажа над земята и е с капацитет от 700 души. Модерният дизайн на сградата позволява площта да бъде разделена на по-малки помещения, което дава възможност да се правят различни конфигурации и оптимизира наличното пространство. UniCredit Pavilion съчетава и мултифункционална галерия, предназначена за различни видове изкуство.

На втория етаж на сградата има целодневна детска градина за служители на УниКредит и жители на квартала. Детската градина е с капацитет 50 деца до тригодишна възраст. Последният етаж на UniCredit Pavilion е обособен за целите на бизнеса – бизнес събития, срещи и конференции. Вплетени в конструкцията на сградата са два огромни панела – 12-метрови екранни „криле“, които се разтварят към парка в близост и площад „Гае Ауленти“.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA