Гумите Bridgestone бяха избрани за новия кросоувър Fiat 500X

Turanza T001 са водещите туринг гуми от висок клас на Bridgestone

23:08, 19 Август, 2015 0 коментара

Fiat избраха гумите на най-големия производител на гуми и каучукови изделия в света Bridgestone за новия кросоувър Fiat 500X. Вече започна и доставката на гуми Turanza T001 с размери 225/45 R18 91V за завода на Fiat в Мелфи, Италия.

500X е най-новият член на популярната серия Fiat 500 и следва моделите 500, 500 Cabrio и 500L, който също е фабрично оборудван с гуми Bridgestone Turanza. С 500X, Fiat разработват градски автомобил, който се предлага с 2 задвижващи колела и е наречен City Look, както и по-мощен вариант с 4 задвижващи колела, наречен Off-Road Look. Критериите за разработката на гумите са били ориентирани към отлично съпротивление при търкаляне, шум и ефективност на работа.

Кристоф де Валроже, вицепрезидент „Оригинално оборудване“ в Bridgestone Europe, заяви: „В Bridgestone се гордеем, че гумите ни бяха избрани за Fiat 500X – първият автомобил, разработен за градски условия, който предлага възможност за 4-задвижващи колела. Гумите от висок клас Turanza T001 успяха да отговорят на високите изисквания за производителност на Fiat, в т.ч. много строги критерии за съпротивление при търкаляне с цел икономия на гориво.“

Turanza T001 са водещите туринг гуми от висок клас на Bridgestone, проектирани да осигурят пълна хармония между безопасност, комфорт, издръжливост и екологични характеристики. Гумите получиха най-високи отличия при независими тестове на гумите, в т.ч. престижната оценка „много препоръчителни“ от германските организации ADAC и Autozeitung през 2015 г.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA