Ferrari California T вече с гуми Бриджстоун

Инженерите на Бриджстоун проектират Potenza S007 въз основа на технологии в областта на конструкцията и материалите

23:08, 14 Август, 2015 0 коментара

Най-големият производител на гуми и каучукови изделия в света Бриджстоун беше избран за един от доставчиците на гуми за новия модел Ferrari California Т. Новото Ферари с V8 двигател и турбокомпресор вече може да напусне производствената линия в Маранело, Италия със спортни гуми Бриджстоун Potenza S007 RFT (технология „Run Flat“).

„В Бриджстоун сме изключително горди, че продължаваме дългогодишното си партньорство с Ferrari, както и че бяхме избрани да проектираме гумите за превъзходния нов модел California Т,“ – заяви Джейк Рейнсхолт, управляващ директор „Леки автомобили“ в Бриджстоун Европа. – „Potenza S007 са специално проектирани, за да ce справят с екстремните нива на странична сила, генерирана от високо-производителните спортни модели като Ferrari California T.“

Инженерите на Бриджстоун проектират Potenza S007 въз основа на технологии в областта на конструкцията и материалите, разработени по време на 14-те сезона, през които Бриджстоун е официален доставчик на гуми за Формула 1 на ФИА. За да отговорят на спецификациите на Ферари за по-добър разход на гориво, тези технологии са съчетани със задълбочените познания на Бриджстоун за гумите на молекулярно ниво, с цел оптимизиране на съотношението на смесите и взаимодействието между въглерод, силициев диоксид и каучук, с което се намаляват съпротивлението при триене и консумацията на гориво.

Асиметричният дизайн на Potenza S007 включва твърди блокове на протектора, за да се подобри сервоуправлението и сцеплението на сухи повърхности. Широкият външен протектор в съчетание със специално настроената конструкция на каркаса, в т.ч. двойни стоманени пояси, подсилени с два пласта спирално увит найлон, осигуряват издръжливост при висока скорост и максимално сцепление при завиване, дори и при много големи натоварвания. Опцията RFT пък предлага допълнителна безопасност и надеждност.

Бриджстоун проектира гуми за Ферари и доставя оригинално оборудване за произвежданите в Маранело автомобили от Ferrari 348 през 1990 г. Много от водещите модели на Ферари са оборудвани с гуми Бриджстоун. Компанията доставя и състезателни гуми Potenza F1 за отбора на Scuderia Ferrari за Формула 1 между 1999 г. и 2010 г. – епоха, в която Scuderia Ferrari спечели световния шампионат във Формула 1 осем пъти при конструкторите и седем пъти при пилотите.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA