Евтина застраховка Гражданска отговорност – до днес

Конкуренцията е голяма и не е ясно дали всички застрахователи ще вдигнат цените

16:11, 30 Ноември, 2011 0 коментара

Днес е последната възможност да се сдобиете с по-евтина застраховка „Гражданска отговорност” за 2012 г., съобщиха застрахователни брокери. От утре – 1 декември влизат в сила новите, по-високи тарифи на много от компаниите. До края на седмицата или началото на другата се очаква повечето дружества да обявят новите си цени, предаде Стандарт.

Днес обаче все още може да се купи задължителната полица на действащите по-ниски цени, независимо, че тя ще влезе в сила от първите дни на 2012 г. Така до края на деня за кола с двигател 1300 куб. см например може да се намери полица на цена около 160 лв., ако колата е регистрирана в София или в някой от другите големи градове.

Ако пък собственикът живее във Велико Търново например, цената на полицата ще бъде с 5-7 лв. по-ниска. За по-мощните возила с двигатели с обем от 2000 или повече кубика „Гражданска отговорност” днес все още може да се купи и за 176 лв., ако возилото се кара в малък град, и срещу поне 10 лв. отгоре, ако шофьорът е от София, Пловдив, Варна или Бургас.

Новите цените, които ще влязат в сила от утре все още не са известни, но се очаква те да бъдат с 5 до 12% по-високи. Все още не е ясно и дали скок на цените ще има при всички застрахователи, тъй като конкуренцията е много голяма. Затова се предполага, че някои от компаниите ще изчакат да видят цените на конкурентите, преди да предприемат промяна в собствените си тарифи.

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA