"Евроинс иншурънс груп" купи гръцко застрахователно дружество

Очаква се придобиването да приключи до края на годината

11:07, 22 Юли, 2015 0 коментара

Финансовият холдинг "Еврохолд България" ще придобие гръцкото животозастрахователно дружество  "Креди Агрикол Лайф" от френската банкова група "Креди Агрикол", съобщиха от компанията. Очаква се придобиването да бъде приключено до края на годината, като преди това трябва да се одобри от регулаторите.

Crédit Agricole Life е сред значимите компании в сегмента на животозастраховането в Гърция. Финансовите активи на дружеството надхвърлят 500 млн. евро. С придобиването му "Евроинс Иншурънс Груп" ще разшири дейността си в Южната ни съседка като увеличи обема на животозастрахователния си бизнес. Към момента компанията развива бизнес в общо седем страни в региона, в които обслужва над 2 млн. клиенти.

Цената по сделката засега няма да бъде обявявана заради клауза за конфиденциалност. Закупеното дружество ще бъде преименувано най-вероятно на "Евроинс Гърция". Асен Христов, председател на надзорния съвет на "Еврохолд България", коментира, че са се възползвали от "несигурната икономическа ситуация в Гърция и изтеглянето на големи европейски финансови групи от пазара". Христов посочи, че според него покупката ще е печеливша в перспектива.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA