ДЗИ и СИБАНК подкрепят „София диша”

Всички гости ще могат да участват в игрите

17:08, 05 Август, 2011 0 коментара

ДЗИ, СИБАНК и спортен клуб „Левски” организират спортен празник на открито като част от инициативата на Столична община „София диша”. Събитието ще се проведе на 7 август на ул. „Гурко”, в отсечката между „Шишман” и „6-ти септември” .

Посетителите ще има възможност да участват в състезания по стрийт футбол, стрийт баскетбол, тенис на маса, бадминтон, шах и спортна стрелба, предвидени са и награди. Ще има демонстрации по спортни танци, таекуон-до, карате, бадминтон, спортна стрелба, ръгби, художествена гимнастика и гребане, а в тях ще вземат участие известни спортисти като олимпийските шампиони Таньо Киряков и Ваня Гешева, Петя Неделчева, Тити Папазов и др.

„София диша” се провежда за втора поредна година. През август 2010 г. за три поредни недели ул. „Шишман” беше превърната в зона без автомобили и място за спортни игри, творчески работилници и музикални изяви. Тази година улицата ще е затворена през уикендите от 6 август до края на месеца.

„Нашата амбиция е случващото се по време на фестивала да общува с гостите. Всеки да вземе активно участие в провеждащите се занимания, да не е просто наблюдател. За целта всички участници подготвят програми, които да въвличат гостите на фестивала интересно и ненатрапчиво по естествен и непринуден начин”, казват организаторите от S Communication, на които Столична община е поверила провеждането на „София диша”.
 

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA