Дженерали e застраховател на магистрала Марица

Вчера стартира строителството на първата отсечка от съоръжението

08:08, 03 Август, 2011 0 коментара

В Дженерали Застраховане АД е застраховано изграждането на част от магистрала „Марица", която трябва да свърже централна България с Истанбул. Проектът е за около 70 млн. евро, като 80% от финансирането е по Европейски фондове, а останалите 20% от средствата са осигурени от държавата. Дженерали - Джи Пи Презастраховане ще бъде презастраховател по сделката. Изпълнител на проекта е италианската строителна компания „Кооператива Муратория Чементисти - Чи Ем Чи Ди, Равена".

Вчера премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев направиха първа копка на ЛОТ 1 на магистрала „Марица". На събитието присъстваха още представители на Агенция „Пътна инфраструктура", главният изпълнителен директор на строителната компания Данио Фоскини, италианският посланик в България НП Стефано Бенацо, както и представители на Дженерали България. С официалната церемония стартира изграждане на първата фаза от строителните работи – отсечката между Оризово и Димитровград, която ще бъде с дължина от 31 километра. Срокът за изпълнение на участъка е 25 месеца.

Автомагистрала „Марица" е част от общоевропейски коридор №4 Дрезден – Будапеща – София – Истанбул и част от трансевропейската магистрала „Север – Юг", свързваща страните на Източна и Централна Европа с Близкия изток и Азия.
 

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA