Джакомо Волпи ще ръководи УниКредит Кънсюмър Файненсинг в България

Масимо Франчезе ще продължи професионалната си кариера

11:01, 29 Януари, 2016 0 коментара

От 1 март 2016 г. Джакомо Волпи, в момента главен финансов директор на Ukrsotsbank, ще поеме от Масимо Франчезе позицията главен изпълнителен директор на УниКредит Кънсюмър Файненсинг в България. След успешния си мандат у нас Масимо Франчезе става главен финансов директор на Yapi Kredi.

"От името на управителния съвет благодаря на Масимо за отличната работа с нас и  приветствам Джакомо в България. Пожелавам им много лични и професионални успехи", коментира Левон Хампарцумян, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

След кариера в консултантския бизнес в Boston Consulting Group Джакомо Волпи се присъединява към УниКредит преди 12 години в управлението „Стратегия, планиране и контрол“ за ЦИЕ. През 2008 г. става директор на „Стратегия, планиране и контрол“ на UniCredit Bank в Украйна. От 2010 г. е главен финансов директор на Ukrsotsbank. На тази позиция той координира дейностите по счетоводство и данъци, стратегия, планиране, контрол, управление на капитала, управление на активите и пасивите.


Масимо Франчезе изгражда професионалния си опит в групата от 1991 г., когато започва работа като рилейшъншип мениджър. Следват позиции в управленията „Организация“ и „Одит“, а след това в „Планиране“ на групата. От 2005 г. оглавява дирекцията „Планиране“ на групата до 2007 г., когато става главен финансов директор на UniCredit Family Financing Bank в Италия. От октомври 2012 г. той е главен изпълнителен директор на УниКредит Кънсюмър Файненсинг в България.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA