Добър адвокат при ПТП - с какво може да ни е полезен той

В кои случаи помощта от добър адвокат при ПТП е задължителна

22:12, 14 Декември, 2023 0 коментара

С какво може да ни е полезен добър адвокат при ПТП? Когато станем участници в пътнотранспортно произшествие, без то да е настъпило по наша вина, един от основните въпроси, които искаме да разрешим впоследствие е въпросът за възстановяване на щетите.

Тъй като всеки трябва да поеме отговорност на пътя за своите действия и бездействия, законът е предвидил задължително сключване на застраховката „Гражданска отговорност“. Именно тя ни дава възможност да потърсим отговорността на виновния за инцидента водач и съответно да изискаме обезщетяване на претърпените от нас вреди.

В най-леките случаи нещата се разрешават бързо и безпроблемно. В други обаче се налага да прибегнем към помощта на добър адвокат ПТП. Кога ни е необходим такъв и с какво може да ни помогне?

В кои случаи помощта от добър адвокат при ПТП е задължителна
Не става въпрос за законово задължение, а за чисто практично такова, с цел осигуряването на наистина адекватна защита на интереса на пострадалите от пътното произшествие лица.

Възможно е застрахователят да откаже да изплати обезщетение на пострадалия – поради недоказване на вредите или съмнение за виновност и на претендиращата вредите страна в пътния инцидент или поради ред други възможни причини. При отказ от страна на застрахователното дружество е най-добре да се свържете веднага с добър адвокат при ПТП.

По-сложните случаи на пътни инциденти включват причиняването не само на имуществени вреди върху чуждо превозно средство, но и нанасянето на телесни повреди и дори причиняването на смърт на други участници на пътя, които нямат вина за инцидента. Тук следва настъпилите вреди да се установят по специфичен ред от специалисти.
Добрият застрахователен адвокат като адв. Николов от Zastrahovan.eu ще ви помогне именно в тази насока, указвайки ви какви трябва да са действията ви, за да обезпечите получаването на справедливо обезщетение за настъпилите вреди.

Може да се ползвате от представителството на адвоката и за извършване на всички действия по претендиране на вредите пред застрахователя, ако например вие самите нямате времето за това.

В какво се изразява юридическото съдействие на адвоката при ПТП
Адвокатът ще ви помогне в комуникацията със застрахователното дружество. Освен това ще работи за събирането на относимите, допустимите и необходими доказателства относно вината за произшествието.

При телесни повреди и смърт адвокатът ще се погрижи да бъдат събрани и необходимите медицински документи и цялата относима медицинска информация.

Адвокатът ще ви представлява в съда и ще използва всички законови средства за защитаване на вашия интерес.

Все още не сте намерили своя добър адвокат при ПТП? Разгледайте сайта на опитен специалист в тази насока с множество застрахователни дела зад себе си - Zastrahovan.eu – със сигурност той ще има с какво да ви помогне.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA