Днес подписаха първите 5 договора по JEREMIE

Предвижда се до края на годината 100 % от средствата ОП „Конкурентоспособност” да бъдат договорени

13:07, 14 Юли, 2011 0 коментара

Пет български банки ще отпускат заеми при преференциални условия на малки и средни предприятия, след като подписаха гаранционни споразумения по линия на инициативата JEREMIE, съобщи агенция „Фокус”. Финансирането е в размер на 400 млн. евро.

На официална церемония днес главният изпълнителен директор на Европейската инвестиционна банка Ричард Пели и представители на банките СИБанк, ПроКредит, Райфайзенбанк, Обединена българска банка и УниКредит Булбанк подписаха споразуменията. Финансирането е в рамките на ОП „Конкурентоспособност” се ръководи от Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ).

Според министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, който присъства на събитието, инструментът е насочен към предприемчивите хора. „Фирми, които при други обстоятелства трудно и скъпо получават финансиране, ще могат да го получат лесно и евтино. Използвайки тези иновативни инструменти, нашата цел е до края на годината 100 % от средствата ОП „Конкурентоспособност” да бъдат договорени, а 50 % платени”, каза още Трайков
 

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA