Бурното развитие на SЕО индустрията през последните години

Можем ли изобщо да правим бизнес онлайн без да се грижим за добрата оптимизиция на нашия сайт

07:08, 02 Август, 2019 0 коментара

През последните години се наблюдава нарастване на търсенето в областта на SEO услугите и едва ли вече има собственици на сайтове, които не се интересуват от това на кое място се класират в търсачките. Но защо това е толкова важно и можем ли изобщо да правим бизнес онлайн без да се грижим за добрата оптимизиция на нашия сайт? Отговорът е – не, SEO не е просто мода, а реална необходимост да направите бизнеса си видим за клиентите, партньорите и да сте винаги една крачка пред вашата конкуренция. Всеки СЕО специалист от агенция bSEO може да изброи поне няколко от най-важните ранкинг фактори днес, които ще ви помогнат да изпреварите останалите фирми във вашия бранш и да увеличите печалбите си.

На първо място е RankBrain - изкуственият интелект на Google, базиран на машинно обучение, който измерва как потребителите си взаимодействат с резултатите от търсенето и ги класира спрямо това. Дадена фраза може да класира сайта по-нагоре, измествайки конкурентните, ако реакциите на потребителите покажат повече удовлетворение.

Следващо, но не и по значение е изчерпателното и подробно съдържание, което всъщност винаги е било важно за SЕО, но сега тежестта му се увеличава, подсилена от RankBrain алгоритъма. За да бъде статията ви класирана по-добре, поставете най-важното съдържание в началото й, наред с препратки, отвеждащи потребителите в отделните секции. Поставете привлекателно заглавие и напишете подходящо мета описание, което да подтикне читателите да изберат именно вашия резултат.

Един от важните фактори е и оптимизирането за Mobile First Index или с две думи да направите така, че мобилните ви страници да съответстват напълно на десктоп версиите и да са отлично оптимизирани като скорост на зареждане и интерфейс, а сайтът ви де е responsive. За целта можете да се консултирате и с програмист или оптимизатор, за да бъде миграцията от старите версии напълно прецизна.

Следващият основен фактор са линковете, които сочат към вашия сайт. Каквото и да си говорим, те си остават от първостепенно значение, като трябва да заложите на качеството, а не на количеството им. За жалост това изисква известни инвестиции и ресурси, тъй като най-добрите източници на линкове са платени.

Като цяло, колкото и да четете и да се информирате, в крайна сметка е най-добре да наемете агенция, чиято работа е именно да ви помогне да достигнете поставените цели.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA