Банка ДСК взе награда за най-зелена компания

В екологичния конкурс взеха участие 300 фирми, а десет компании от различни сектори спечелиха призове

13:07, 04 Юли, 2011 0 коментара

Банка ДСК спечели наградата “Най-зелена компания за 2010 г.” в категорията за финансови услуги в първия национален конкурс, организиран от b2b Media. В класирането участваха близо 300 български фирми, които се състезаваха в десет категории. Победителите бяха опредени от международно експертно жури, в което участваха специалисти като Борислав Стефанов - изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, Кийт Далримпъл - ръководител на Dalrymple Finance, Щефан В. Шмит-Маркс – икономист и др.

Банка ДСК получи отличието на международното жури за провежданите устойчиви екологични инициативи, подписаните договори със специализирани фирми за рециклиране на хартия, офис оборудване, автомобилни гуми и др., както и заради строителството или преустройството на помещения на банката в съответствие с новата корпоративна визия съгласно изискванията на Закона за енергийна ефективност и Закона за екологията. „Зелената концепция” е основна идея при цялостното оформление на вътрешното пространство на новата административна сграда на ул.”Бенковски” № 5, като тя се налага и при преустройството на други сгради на финансовата институция в страната.

Наградата за Банка ДСК беше връчена на Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, от бившия еврокомисар Меглена Кунева. „Опазването на околната среда е не само инвестиция в бъдещето и важен елемент от корпоративната социална отговорност на нашата банка. Тази инвестиция се рентира и в настоящето. Така например, с модерната климатична инсталация и енергоспестяващи осветителни тела в новата ни сграда на „Бенковски” разходите за енергия на квадратен метър са спаднали с 52% в сравнение с тези в старата сграда. Чувствително намалели са и разходите за вода”, каза Маринова.
 

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA