Апел към собствениците на 3D принтери – принтирайте маски и шлемове за болниците

Болниците у нас имат нарастваща нужда от маски, шлемове, защитни облекла и други приспособления за опазване на медицинския персонал от зараза с коронавируса Covid-19

14:03, 19 Март, 2020 0 коментара

Болниците у нас имат нарастваща нужда от маски, шлемове, защитни облекла и други приспособления за опазване на медицинския персонал от зараза с коронавируса Covid-19. Редица организации като доброволческата група #ЗАДОБРОТО набират средства и вече са успели да осигурят над 2000 маски и над 100 предпазни костюма за различни лечебни заведения.

В тази ситуация все повече собственици на 3D принтери се включват в битката с овладяване на пандемията. Триизмерните принтери могат да бъдат решение както на липсата на производствен капацитет на защитни пособия, така и на логистичния проблем с доставката на продуктите, защото могат да осигурят производство в близост до болниците.

3D принтерите могат да създават различни модели защитни маски и шлемове, а проверка на екипа ни показва, че в много популярни сайтове с модели за триизмерен печат вече има разнообразни модели на маски, шлемове или части за тях. Подобни се разпространяват и от ентусиасти в социалните мрежи.

Ето какво публикува Facebook потребител по темата:

“Благодарение на словашки ентусиасти от https://pomoznemocnici.sk/ вече всеки с 3D принтер има възможността да помогне, като отпечата рамка и със съвсем малко допълнителни материали да сглоби напълно фунциониращ предпазен медицински шлем, който ще бъде от безценна помощ за медиците посрещащи болните от вируса Sars-Cov-2!

Моля споделете на ваши познати, които биха могли да се включат в изработката на такива шлемове!

3D модела (STL) може да се намери от сайта по-горе или директно от тук.

Моделът се печата много лесно за около 2 часа.”

Целият постинг заедно с информация за необходимите материали е достъпен тук.

Компанията Cooper3D пък организира глобална кампания за 3D принтиране на антивирусни маски. Повече информация – тук.

Важно е, разбира се, преди да започнем да създаваме маски, да се уверим, че моделът който използваме, наистина е ефективен и ще свърши работа на лекарите.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA