Алианц стана партньор на Българската Параолимпийска Асоциация

Компанията подкрепя различни спортове като част от своята корпоративна социална отговорност

10:07, 11 Юли, 2011 0 коментара

Българската Параолимпийска Асоциация и Алианц България сключиха договор за партньорско сътрудничество, като по този начин България става част от осемте държави, в които Allianz подкрепя параолимпийското движение. Другите седем страни са Германия, Португалия, Австралия, Швейцария, Хърватска, Ирландия и Турция. Сътрудничеството на местно ниво е в резултат от подновяването и разширяването на глобалното партньорство между Allianz и Международния Параолимпийски Комитет (МПК). 

Подкрепата в различни области на спорта е в основата на корпоративната социална отговорност на Allianz, обясняват от компанията. Освен параолимпийското движение съдействие от страна на застрахователя са получили и автомобилния спорт, футбола, голфа и ветроходството.

„През последните 5 години МПК и Allianz израстваха заедно чрез взаимно полезното ни партньорство. Възхитени сме, че от Allianz разширяват ангажимента си към МПК, ставайки наш първи международен партньор, а също така подкрепяйки и осем национални параолимпийски комитета като национални партньори”, коментира сър Филип Кравен, президент на Международния Параолимпийски Комитет.

Припомняме, че на Параолимпийските игри в Пекин през 2008 г. Стела Енева спечели сребърен медал в дисциплината хвърляне на диск, а Даниела Тодорова стана носителка на бронзов медал за хвърляне на копие.
 

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA