Акция Светлина стартира утре

Масови проверки за запалени фарове ще прави КАТ от утре

17:10, 31 Октомври, 2011 0 коментара

На 1 ноември започва провеждането на традиционната Акция „Светлина” на „Пътна полиция”, която ще се осъществи с подкрепата на Съюза на българските автомобилисти, Асоциацията на автомобилните производители, Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация” и Българския Червен кръст (БЧК), съобщиха организаторите.

В цялата страна пътните полицаи и инспекторите на „Автомобилна администрация” ще извършват масови проверки за изправността на фаровете и готовността на моторните превозни средства за прехода към зимни условия. Според нормативната уредба шофьорите, които не карат с включени фарове от 1 ноември до 1 март, ще бъдат глобявани с 20 лв. и 5 контролни точки от талона.

Целта на акцията е намаляване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия и най-вече на тези с пешеходци, подготовка на автомобилите и останалите превозни средства за движение през зимата, подобряване на уличното осветление, маркировката и други условия за безопасност в населените места и извън тях, съобщават още организаторите.

БЧК ще организира интерактивни „открити уроци” по пътна безопасност в училищата, с най-малките деца от 7 до 10 години, на които ще бъдат припомняни основните правила за движение.

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA