44 проекта се класираха за полуфинала на Empower

89% от одобрените проекти са разработени от екипи

15:09, 17 Септември, 2011 0 коментара

44 проекта на млади предприемачи до 35 г. се класираха за полуфинала на конкурса „Награда Empower” за стартиращи фирми. Наградният фонд от 200 000 лв. ще бъде разпределен между победителя, който ще получи 50 000 лв., и още пет бизнес идеи с награди от по 30 000 лв. Експерти, предприемачи и бизнес лидери избраха полуфиналистите сред повече от 160 кандидатури.

Отново най-голям дял от всички проекти са в областта на информационните и комуникационни технологии – 32%. Те са и най-високо оценени от експертите – над 40% от одобрените бизнес планове, които продължават в полуфинала, са в областта на ИТ. От класираните проекти с по 14% са от профилите „Култура, изкуство и образование” и „Медицина, здравеопазване и спорт”, а 11% са свързани с маркетинг, реклама и продажби.

82% от проектите, одобрени за полуфиналния кръг от конкурса, са за развиване на бизнес в София, а Варна е със 7%. Съотношението между успешните проекти, разработени от мъже и жени, е съответно 30:14. 89% от бизнес плановете, които продължават на следващия етап, са разработени от екипи.

В полуфинала кандидатите ще защитават лично своите идеи. В края на октомври ще бъдат селектирани десетте финалисти, а победителите в конкурса ще станат известни през ноември.

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA