40% месечен ръст на транзакциите с MasterPass в Европа

В Германия Shopgate вече предлага MasterPass на всички търговци

09:09, 14 Септември, 2015 0 коментара

Светът върви към цифровизация и все повече хора в цяла Европа могат да опростят изцяло пазаруването, чрез използването на MasterPass™. Цифровото решение за разплащане се приема в 24 страни по целия свят, последно в Германия, Белгия, Унгария и Турция. От стартирането през февруари 2013 г., транзакции с MasterPass вече се приемат от над четвърт милион търговци на дребно по света, а броят на транзакциите с MasterPass в Европа се увеличава средно с 40% месечно за последните шест месеца.

По думите на Хавиер Перес, президент на MasterCard Europe: „MasterPass оформя бъдещето на онлайн търговията и предоставя на клиентите бърз достъп до това, което има значение. Вчера, Media-Saturn обявиха стартирането на MasterPass в шест страни в Европа1, като предлагат на клиентите на Media Markt и Saturn просто и сигурно плащане.“

АКЦЕНТИ
В Германия, Shopgate вече предлага MasterPass на всички търговци, свързани с онлайн платформата им. „Когато плащате с мобилен телефон, по-малкото е повече. Колкото по-малко данни трябва да въвеждат ползвателите на мобилни услуги, толкова е по-голяма вероятността тези ползватели да се превърнат в потребители и да доведат до реални продажби. MasterPass се явява идеалното решение, за постигане на тази цел,“ заявява Андреа Андерхеген, учредител и Главен изпълнителен директор на Shopgate. „По-високият процент на превръщане в потребители води и до по-висока цялостна удовлетвореност на клиентите и така се повишава вероятността клиентите да се завърнат.“ TECHNIKdirekt, един от водещите онлайн търговци на потребителска електроника в Германия, също започна да предлага MasterPass на клиентите си.

Във Великобритания, MasterPass революционизира храненето. Базираната във Великобритания японска верига wagamama използва приложението Qkr! с MasterPass, което позволява на клиентите да плащат посредством мобилния си телефон. Клиентите могат да се насладят на своето ястие и да платят в момента в който да готови, а персоналът може да подготвя масите по-бързо и да обслужва повече клиенти. Нарастващата известност на ресторанта е предпоставка скоро да има нови функции на приложението, с които клиентите на wagamama ще могат да разглеждат менюто чрез мобилното приложение и да поръчват директно до своята маса. След огромния успех, MasterCard днес обяви, че си партнира с британските вериги ресторанти ASk Italian, Zizzi’s и Carluccio’s, за да може хранещите се там да разполагат с бърз и безпроблемен начин да плащат сметката си през мобилния телефон.
  
Също така, благодарение на Eventim, See Tickets и Lastminute.com, които предлагат MasterPass за онлайн разплащания, никога не е било по-лесно да купите билети във Великобритания за концерти, фестивали, театър или да платите за почивка в последната минута. Луиз Мълок, Главен изпълнителен директор на Eventim UK споделя: „Клиентите ни казват, че смятат онлайн плащането за по-бързо и много по-просто. Възхитени сме от това, защото то означава, че MasterPass оказва пряко влияние върху лоялността на клиентите.“

Броят и разнообразието на търговците, които се присъединяват към платформата MasterPass в Италия се разраства бързо, надхвърляйки 5 000 търговци от стартирането през 2013 г. Това представлява 40% от всички италиански онлайн търговци на дребно, като от тях Trenitalia, Alitalia Airlines, Italo, Media World, Vodafone, Aruba.it, Ibs.it, Monclick и 3 Italia са сред топ 10 на онлайн търговците на дребно в Италия. Alitalia Airlines, националната авиокомпания на Италия, и основният железопътен оператор в страната, Trenitalia, предлагат на своите пътници MasterPass като опция за плащане, както и чешките железници (Czech Railways), най-големият национален железопътен оператор в Чехия. „Горди сме от партньорството си с MasterCard, тъй като то ни позволява да предложим на пътниците си по-интуитивно и по-просто купуване на билети, с което затвърждаваме позициите си сред най-акредитираните играчи на националния цифров пазар,“ коментира Никола Арнезе, вице-президент на електронния бизнес в Alitalia.

Турция, от старта през юни 2015 г., MasterPass се превърна в портфейла, който опростява живота на всеки, който желае да си купи кафе, да плати на таксито и да поръча храни и напитки онлайн. Партньорствата с “Caffè Nero”, “Bi Taksi” (Вземи такси) and “Getir”, променят начина на пазаруване онлайн и в приложение. През юни 2015 г. Caffè Nero стартира успешна кампания за насърчаване използването на MasterPass сред своите клиенти: “Щастливи понеделници с MasterPass: добро извинение, да изпиете безплатно кафе в понеделник и да преборите понеделнишката депресия.”

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA